București, 15 iunie 2018 – Patinoarul Țiriac – Telekom Arena a găzduit astăzi, 15 iunie, prima ediție a turneului de hochei pe gheață pentru copii Simona Halep Challenge. Simona Halep a fost prezentă în această dimineață la deschiderea oficială a evenimentului.

Simona s-a alăturat echipei sale de hochei pe gheața Patinoarului Țiriac – Telekom Arena din Otopeni. Echipa, formată exclusiv din fete, a întampinat-o cu flori și multe îmbrățisări.

„Vă mulțumesc ca sunteți aici. M-am atașat fără niciun interes de hochei. Vreau ca aceste fete să se bucure de sport și să facă mișcare”, a declarat Simona Halep în deschiderea evenimentului.

„Noi suntem echipa de fete a Simonei Halep. Simona este idolul nostru în materie de sport și vrem să ii demonstrăm la randul nostru că are o echipă de învingătoare. Pentru ca nu există nicio altă echipă de fete în hochei la varste similare nouă, am provocat băietii la turneu! Au răspuns pozitiv apelului nostru 10 echipe care intră azi în turneul Simona Halep Challenge!”, a declarat una dintre componentele echipei de hochei feminin Simona Halep.

 La solicitarea echipei sale, Simona Halep a semnat pe loc trofeele competiției, spre entuziasmul de nestăvilit al copiilor implicați în competiție. La prima ediție a turneului Simona Halep Challenge, desfășurat astăzi, au participat:

Categoria U6: Skoda și Husky București.

Categoria U8: Simona Halep, Triumf București, Steaua Rangers, Dedeman și Telekom.

Categoria U10: Triumf București, Steaua Rangers, Allianz-Tiriac și Husky București.

Sistemul competițional al turneului Simona Halep Challenge propune premii pentru toate echipele participante, fără stabilirea unui clasament.

Deschiderea turneului a beneficiat și de un meci demonstrativ al Selecționatei U13 a României, prezentă la eveniment la invitația echipei de hochei Simona Halep. Fundația Țiriac încurajează performanețele Selecționatei U13 a României prin susținerea cheltuielilor de deplasare pentru participarea la Turneul  Internațional de hochei pe gheață Pee-Wee, Quebec, Canada 2019 – una dintre cele mai importante competiții internaționale ale acestui domeniu sportiv. De asemenea, Selecționata U13 va desfășura în perioada 15-17 iunie antrenamente la Patinoarul Țiriac – Telekom Arena.

Turneul Simona Halep Challenge 2018 s-a desfășurat în Otopeni, la Patinoarul Țiriac – Telekom Arena.