Pe lângă numeroase automobile aparținând unor renumite mărci franțuzești precum Citroën, Renault, Bugatti sau Delahaye, cei ce vor trece pragul Țiriac Collection vor putea admira, expuse în fața galeriei, două modele reprezentative pentru istoria auto franceză, un Renault AX Phaeton din anul 1908 și un Citroën 2CV Charleston din anul 1988.

Renault AX a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Londra, în 1908. Denumit și „deux-pattes” („două- picioare”), mașina de mici dimensiuni a devenit foarte populară, fiind considerată primul Renault economic. Modelul a devenit celebru, fiind utilizat de compania de taxiuri „Société des Automobiles de Place”, iar din 1914 a fost folosit de armată pentru a transporta trupele pe front, câștigându-și astfel numele de „Taxi pentru Marne”.

Conceput de vice-președintele Citroën, Pierre Boulanger, pentru a ajuta fermierii din Franța care încă foloseau căruța și calul, Citroën 2CV s-a remarcat prin combinațiile minimaliste, dar și prin soluțiile inginerești inovatoare care au făcut din ea și o mașină utilitară remarcabilă. Modelul a fost lansat în 1948 la Salonul Auto de la Paris și produs între anii 1948 și 1990.

2 CV, un model emblematic pentru istoria industriei auto franceze, deseori numit „umbrela pe roți”, are o caroserie distinctivă, cu plafon din pânză rulabil, care permitea transportul unor încărcături agabaritice. După anul 1974, modelul a devenit o declarație de stil a tinerilor, dar și o formă funcțională de transport. Cei mici vor avea și ei parte de distracție la Țiriac Collection în weekendul dedicat Zilei Naționale a Franței. Copiii vor putea participa sâmbătă, 18 iulie, la un concurs de desen pe asfalt. Cei trei câștigători vor fi premiați cu câte o plimbare cu modelul Citroën 2 CV. Regulamentul concursului se găsește aici.

Galeria Țiriac Collection poate fi vizitată de vineri până duminică în intervalul orar 10:00-20:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulți și de 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit.

Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.